Той коментира, че влизането на страната ни в оранжевата зона през

...
Той коментира, че влизането на страната ни в оранжевата зона през
Коментари Харесай

Решено: Затягат мерките - ето кога!


Той разяснява, че влизането на страната ни в оранжевата зона през идващите дни е неизбежно, само че стягане на ограниченията ще бъдат направено тогава.

" За разлика от преди, сега има ясно написан проект и може да се види по кое време могат да бъдат наложени ограничения. Д-р Данчо Пенчев е изчислявал седемдневна заболеваемост, а в проекта ясно сме заложили критерият да е на база 14 дневна заболеваемост ", изясни Кацаров възникналото различие със столичната РЗИ, която във вторник разгласи, че ще стяга ограниченията в София, а по-късно Министерство на здравеопазването ги опроверга.

Кацаров бе безапелационен, че има планувани средства за погашение на компенсации при ново затваряне. Но, предизвести, че ако не бъде призната актуализацията на бюджета няма да има средства даже и за медикаменти.

" Планът ни планува обезщетения. Но, в случай че не се предприеме актуализация на бюджета държавното управление не може да изплати обезщетения, на който и да е. За август евентуално парите няма да стигнат и за медиците на първа линия. Средствата са изчерпани. Резервите и в другите министерства също са изчерпани ", посочи той.

" Не желая никого да затварям или лимитирам. При неналичието на средства единственото оръжие, с което разполагаме, са имунизациите. Имаме задоволително количество, има основана задоволително добра организация, тъй че всеки да има достъп “, разяснява

Министърът заяви още, че до края на седмицата ще бъде предложен пакет за диагностика лекуване на коронавирус заболели в амбулаторни условия.

" Така ще се понижи натиска от хоспитализацията на всички пациенти - ще платим  медикаментите и проучванията в извънболничната помощ и ще платим на лекарите, които реализират амбулаторното лекуване ", съобщи Кацаров за Нова.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР